top of page

OPLEIDINGEN

Bizz College Bonaire is de specialist op het gebied van bedrijfseconomishe opleidingen. Bij ons volg je een gehele Bedrijfseconomische opleiding of losse cursussen Boekhouden, Calculatie, Bedrijfsadministratie, Financiering en Ondernemerschap, vergelijkbaar met MBO niveau 3 t/m MBO/HBO niveau 5 en het Associate Degree. De lessen worden gegeven op Bonaire en ook het examen wordt op Bonaire afgenomen. Bekijk hieronder ons cursusaanbod en neem contact met ons op als u vragen heeft. Direct aanmelden of inschrijven kan natuurlijk ook!

Ondernemerschap

 

Met het Associatiediploma Basiskennis Ondernemerschap op zak bent u voorbereid op het ondernemerschap. U kunt als zzp’er aan de slag en bent bekend met de basisbegrippen op het gebied van:

  • Marketing (bijvoorbeeld marktvormen, reclame, prijs en plaats)

  • Personeel & Organisatie (bijvoorbeeld arbeidsovereenkomst, arbeidsvoorwaarden, plichten werkgever/werknemer)

  • Bedrijfsadministratie (bijvoorbeeld ondernemingsvormen, fiscale bepalingen, factuur en begroting)

Ook als u carrière wilt maken in het bedrijfsleven zult u veel profijt hebben van dit diploma. Tegenwoordig is ondernemerschap een belangrijke eigenschap van een werknemer, dat de (toekomstige) werkgever zal waarderen.

Financieel Assistent

Deze opleiding tot Financieel Assistent bestaat uit de opleidingen

 

> Basiskennis Calculatie 

> Basiskennis Boekhouden

 

Met deze combinatie leg je een stevige basis om als financieel assistent op een financiële afdeling van een organisatie aan de slag te gaan. Bovendien kun je na deze opleiding in een verkorte opleiding doorstuderen naar het Praktijkdiploma Boekhouden. Kortom, een prima start voor een mooie carrière in een financiële functie. Daarbij heb je het geluk dat er een groot tekort is aan financieel assistenten. Een prima baan ligt dus zeker in het verschiet!

PDB: Praktijkdiploma Boekhouden

De opleiding PDB is opgebouwd uit de modules 

Bedrijfsadministratie (PDB)

Kostencalculatie  (PDB)

Financiering (PDB)

Deze opleiding is voor wie gevoel voor cijfers heeft en daar zijn/haar werk van wil maken of daarin wil doorgroeien. De opleiding Praktijkdiploma Boekhouden stoomt je klaar voor een veelgevraagd diploma.
 

Boekhouden is een belangrijk onderdeel binnen ieder bedrijf. Een boekhouder verwerkt alle financiële transacties: inkomsten, uitgaven, ontvangsten en betalingen. Dit is een verantwoordelijke en afwisselende baan.

Als boekhouder heb je goed inzicht in het wel en wee van een bedrijf en daarom word je vaak gezien als een vertrouwenspersoon van de directie.

MBA: Moderne Bedrijfsadministratie

De opleiding MBA bestaat uit de modules 

Bedrijfsadministratie (MBA)

Kostencalculatie (MBA)

Financiering (MBA)

Belastingwetgeving (MBA)

MBA’ers werken vaak als administratieve spil in een bedrijf en werken met een grote mate van zelfstandigheid.

Met MBA heb je een specialistisch diploma op zak en kun je in principe overal werken. Daarnaast biedt het MBA diploma doorgroeimogelijkheden naar een leidinggevende positie in financieel-administratieve richting. 

bottom of page